• Suomi
Toiminnanohjaus - Etusivu arrow Hyödynnä TIEKEn palveluja
Hyödynnä TIEKEn palveluja Tulosta

Tietoa TIEKEstä

TIEKE on kaikille avoin, puolueeton ja riippumaton verkostojen rakentaja, jonka jäsenet ja yhteistyökumppanit edustavat laajaa kirjoa eri toimijoita. Yhteinen nimittäjä kaikille on halu kehittää tietoyhteiskuntaa Suomen kansalaisten ja elinkeinoelämän parhaaksi.
 

Tarjoamme jäsenillemme mahdollisuuden vaikuttaa yhteisesti tietoyhteiskunnan kehitykseen.
Teemme yhteistyötä yritysten, poliittisten päättäjien, ministeriöiden, virastojen, kuntasektorin sekä yritys- että kansalaisjärjestöjen kanssa. TIEKE toimii myös kansainvälisesti, ja olemme mukana useammassa kansainvälisessä työryhmässä.

Lisätietoja TIEKEstä ja jäsenyydestä saa Kirsti Timperiltä, (09) 4763 0405, sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen. ja www-sivuilta http://www.tieke.fi

TIEKEn ICT Klusteri edistää liiketoimintaasi

Klusteri tarjoaa palveluita, toteuttaa ajankohtaisia projekteja ja verkottaa sekä jakaa tietoa työseminaareissa, www-sivuilla, sähköpostiviesteissä ja oppaissa.

Klusterin Hanketori on paikka, jossa kysyntä ja tarjonta kohtaavat.  Sen tarjouspyyntöosiosta löydät Suomen ja muiden EU-maiden julkisten hankintojen tarjouspyynnöt, tehdyt kaupat ja muut ilmoitukset. Ilmoituksia on keskimäärin yli 1000 kpl/työpäivä, joista asiakkaat saavat sähköpostiinsa profiiliensa mukaiset ilmoitukset. Suomessa julkisten hankintojen kokonaisarvo vuosittain on noin 22 miljardia euroa ja EU:ssa yli 1000 miljardia euroa.

Kaikki yritykset voivat myös maksutta kilpailuttaa omia ICT- tai muita hankkeitaan Hanketorilla. Nämä tarjouspyynnöt välitetään ICT Klusterissa mukana oleville yrityksille, jotka halutessaan saavat tietonsa maksuttomasti selattavissa olevaan yritysrekisteriin.

Tutustu ICT-sopimuspalveluun, joka sisältää tietotekniikka-alan keskeisimpiä englanninkielisiä sopimus- ja dokumenttipohjia. Niissä on suomenkielisiä kommentteja avaamaan hankalimpia sopimuslausekkeita.

Klusterin järjestämät seminaarit tarjoavat tietosisältönsä lisäksi myös erinomaisen tilaisuuden verkottumiseen.

Lisätietoja ICT Klusterin Hanketori- ja muista palveluista saa Veli Riekiltä, (09) 4763 0403, sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen. ja www-sivuilta http://www.tieke.fi/klusteri

TIEKEn Verkkolaskufoorumi pitää sinut ajan tasalla hanketoiminnan sähköistämisessä

Verkkolaskufoorumi on verkkolaskutuksen kehittäjien, toimittajien, asiantuntijoiden ja käyttäjien yhteistyöfoorumi sekä kohtauspaikka. Jäsenkunnassa ovat edustettuina niin operaattorit kuin ohjelmistotalot ja ohjelmistojen käyttäjät.

Verkkolaskufoorumi järjestää kaksi kertaa vuodessa huippuseminaarin, jossa käsitellään verkkolaskutuksen ja jatkossa myös hanketoiminnan sähköistämistä, toinen seminaari on tarkoitettu vain jäsenille ja toiseen voivat osallistua muutkin.

Verkkolaskufoorumin toimintaan voit tutustua tarkemmin osoitteessa http://www.tieke.fi/verkkolaskufoorumi

Verkkolaskuosoitteistosta löydät yritysten sähköiseen laskutukseen tarvittavat osoitteet

Verkkolaskuosoitteisto on kansallinen TIEKEn Verkkolaskufoorumin kehittämä palvelu, joka tarjoaa tietoa verkkolaskuja lähettävistä ja/tai vastaanottavista yrityksistä.
Osoitteistoa ylläpitävät Verkkolaskufoorumin jäsen-operaattorit ja sen tavoitteena helpottaa sekä edistää suomalaisten yritysten verkkolaskutuksen käyttöönottoa.

Osoitteistosta löydät helposti sidosryhmiesi sähköiset osoitteet ja heidän valmiudet lähettää / vastaanottaa verkkolaskuja. Osoitteiston ja muunkin sähköiseen hankintatoimeen liittyvien asioiden kehitystä voit seurata Verkkolaskufoorumin sivuilta osoitteessa http://www.tieke.fi/verkkolaskuosoitteisto

TIEKEn eBusiness Forum on jo verkottuneiden tai verkostumassa olevien yritysten kohtaamispaikka

Vuonna 2002 perustettu eBusiness Forum on luonteeltaan vapaamuotoinen yhteisö, jossa ovat mukana käyttäjät, sähköisen liiketoiminnan palvelu- sekä ohjelmisto- ja laitetoimittajat. eBusiness Forumin toiminnassa näkyvin osa ovat seminaarit, joita järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä.
Seminaarien aiheet peilaavat tämän hetken ja tulevia keskeisiä sähköiseen liiketoimintaan liittyviä asioita, unohtamatta aiempaa kehitystä ja sen tulosten ylläpitoa.

Tutustu tarkemmin ja lue aiempien seminaarien esitykset osoitteessa http://www.tieke.fi/ebf    

TIEKEn Verkottaja-palvelusta saat ajantasalla olevaa tietoa

Verkottaja-palvelu TIEKEn uusi liiketoiminnan sähköistämisen tietopalvelu. Se sisältää tietoa XML - sanomista ja standardeista pitäen sisällään myös edeltävän EDIFACT - tiedonsiirtoa käsitelleen EDI/OVT - palvelukokonaisuuden (OVT-kansio ja sanomapalvelu) aineistot, kuten EDIFACT - sanomien kansalliset soveltamisohjeet. Palvelun tavoitteena on tarjota ajankohtaista tietoa aihealueen kansallisesta ja kansainvälisestä kehityksestä sekä yhtenäistää eri liiketoiminta-alueilla tehtävää kehitystyötä

Tutustu palveluun tarkemmin osoitteessa http://www.tieke.fi/liikesanomat

Lisätietoja verkkolaskufoorumista, verkkolaskuosoitteistosta, eBusiness Forumista tai verkottaja-palvelusta saa Martti Fromilta, (09) 4763 0306, sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.

TIEKEn tutkinnot

TIEKEn monipuoliset tutkinnot mittaavat suorittajan tieto- ja viestintätekniikan taitoja aloittelijasta tehokäyttäjään. Tutkintoperheestä löytyy soveltuva tuote erilaisten organisaatioiden ja kohderyhmien tarpeisiin.

TIEKEn ylläpitämät tutkinnot mittaavat todellista osaamista ja asioiden ymmärtämistä. Valtakunnallisesti yhtenevät näyttökoetehtävät vastaavat todellisia työtehtäviä ja jatkuva kehitystyö takaa tutkintojen ajanmukaisuuden. Tutkintoja ja niihin valmistavaa koulutusta järjestetään yli 500 koulutusorganisaatiossa ympäri Suomea.

TIEKEn kehittämä Tietokoneen ajokortti on kansainvälisesti palkittu, suomalainen tietotekniikkakoulutuksen innovaatio. Kehitystyössä ovat vahvasti mukana ajokorttia kouluttavat organisaatiot, tieto- ja viestintätekniikan kouluttajat, julkinen sektori ja yrityselämän edustajat. Jo yli 200 000 henkilöllä on Tietokoneen ajokortti. Jatkokehityksen tuloksena vuonna 2007 otettiin käyttöön soveltava, työelämälähtöinen TIETY – Tietotyötutkinto.

Lisätietoja saa Merja Sjöblomilta, (09) 4763 0497, sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen. tai www-sivuilta http://www.tieke.fi/ajokortti ja www.tieke.fi/tiety

Kurssihaku.fi -palvelu

Lyhytkestoisen aikuis- ja henkilöstökoulutuksen valtakunnallinen hakupalvelu ja markkinapaikka.
Kätevä vahtipalvelu seuraa puolestasi kurssitarjontaa ja lähettää sinulle tietoa haluamistasi uusista kursseista.

Lisätietoja saa Marja Leena Alakoskelalta, (09) 4763 0305, sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen. tai www-sivuilta http://www.kurssihaku.fi

Kehityshankkeet

Toimintaan kuuluvat myös erilaisia kehittämisprojekteja

Lisätietoja niistä saa www-sivulta http://www.tieke.fi/kehityshankkeet/

Viimeksi päivitetty ( 05.10.2008 )
 

ICT:n kehittämispalveluja

Hyödynnä TIEKEn palveluja
RocketTheme Joomla Templates